LOKALKUNSTEN GØR INDTOG PÅ GRØNNEGADE
Q&A

LOKALKUNSTEN GØR INDTOG PÅ GRØNNEGADE

Billedkunstnerforeningen KuBA gør sig klar til at vise deres kunst frem med en POP-UP udstilling.
25. november 2020
Foto: Christian Ehlers og KuBA
Lokale ildsjæle er i fuld gang med at klargøre lokalet til besøgende. Kunstforeningen for Billedskabende Aktører inviterer fra slut-november indenfor til POP-UP udstilling i Sygestalden, hvor lokale kunstnere i skift udstiller og sælger af deres værker. Forskellige kunstformer og varierende stilarter vil være til frit skue, med gratis entre for alle besøgende. RIDER har stillet en række spørgsmål om hvad KuBA er for en størrelse og hvordan en såkaldt POP-UP udstilling udfolder sig.
Edited 1

Bestyrelsesmedlemmer Jonna Ipsen og Kirsten E. Hansen

-Hvad er en POP-UP udstilling?
POP-UP er en relativ ny trend indenfor kunst og kulturverdenen, og betegner et mere mobilt udstillingskoncept, hvor udstillinger med en mere midlertidig varighed ”popper up” rundt omkring i landet. Til forskel fra den klassiske fernisering eller mere permanente kunstudstilling, der foregår i specifikke lokaler der er lavet til formålet.
KuBA har haft god succes med POP-UP konceptet som de tidligere på året forsøgte sig med, ved en udstilling i Sct. Jørgens Park. De mangeartede kunstnere har modtaget udtrykt begejstring for de besøgende og salget af værker har da også været godt.

-Er KuBA kun en foreningen for Næstved?
KuBA startede som en kunstnerforening for Næstved, men nu hvor foreningen er oppe på omkring 80 medlemmer, kan man roligt sige at det nu er Næstved og opland. Medlemmerne strækker sig nu fra de mindre byer i udkanten af Næstved, som Fensmark, Mogenstrup og Lundby, til de større nabobyer som Ringsted og Korsør.

Connie Heitman   Månedens Kunstner

Maleri af månedens kunstner Connie Heitmann

-Hvilke fordele har man som medlem af KuBA?
Medlemskab i foreningen kommer med en række fordele. Udover at medlemmerne som her ved vores POP-UP arrangement får muligheden for at udstille deres kunst, er der også en række andre aktiviteter som udflugter til kunstudstillinger, sociale arrangementer som vores julefrokost og kurser.
Herudover er der mulighed for vores medlemmer at blive promoveret på foreningens hjemmeside, blandt andet i vores sektion ”Månedens kunster”. Som medlem bliver man jo også en del af et større netværk af kunstnere som kan føre til flere udstillingssteder m.m.

-KuBA står jo blandet andet for Billedskabende Aktører, vil det sige man skal være maler, for at være medlem?
Nej, sådan er det ikke. Selvom det var billedkunstnere der startede foreningen, så har vi den dag i dag har medlemmer der arbejder i keramik, i bronze eller gør sig i glaskunst.

Bjarne Hansen Keramik 12529 Url

Skulptur af Bjarne Hansen

-Hvor længe kan man komme ind og se udstillingerne??
Udstillingen åbner dørene for besøgende fredag den 27. november kl. 13-17 og har åbent hver fredag og lørdag.
Udstillingen fungerer således at et sæt kunstnere har udstillinger en måned af gangen, så vi håber at kunne gøre brug af lokalet, langt ind i det nye år.

Der vil være medlemmer til stede til at kunne bidrage med information om kunstværkerne og sørge for god corona sikkerhed.

Edited 2

Udenfor Korporalen hvor POP-UP udstillingen bliver opsat

Connie Heitman   Månedens Kunstner 2

Maleri af månedens kunstner Connie Heitmann