ALLE MENNESKER ER VÆRDIFULDE
Q&A

ALLE MENNESKER ER VÆRDIFULDE

Mød den smilende ildsjæl bag Kunst med Sjæl, Hernan Gonzalez, der drog ud i verden og landede i Næstved
31. august 2020
Foto: Christian Ehlers
Hernan Gonzalez er formand for Næstved Kulturforening og initiativtager til de årligt tilbagevendende kunstmesser Handi-Art og Kunst med sjæl. Den pensionerede sømand og pædagogiske assistent ser værdier i alle mennesker uanset deres sociale, psykiske eller fysiske situation. RIDER har stillet den smilende ildsjæl en række spørgsmål om ham selv og Næstved Kulturforening.
IMG 8404 bbh(1) 11493 Url

Hernan Gonzalez i Gl. Ridehus der er rammen om både Handi Art og Kunst med sjæl

Fra Sydamerika til Sydsjælland

-Du er oprindeligt fra Colombia. Hvordan er du endt her i Næstved?
Min familie ejede en kaffeplantage i Colombia. Vi var desværre nødt til at flygte fra området på grund af urolighederne i landet i 1960. Efterfølgende blev jeg sømand, og begyndte at rejse verden rundt. Jeg har været så heldig at opleve rigtigt mange steder – for eksempel har jeg besøgt 36 lande blot i Afrika, og i 1967-68 sejlede jeg mellem Singapore og Saigon og Da Nang med proviant til de amerikanske tropper under Vietnamkrigen.
Efter knap 8 år som sømand endte jeg i København, hvorfra jeg i weekenderne tog på tur i min trofaste Opel Kadett og besøgte alle de sjællandske byer. Det var her, i Kvickly i Næstved, at en herre opfordrede mig til at købe et hus af byggematadoren Bøje Nielsen. Sådan endte jeg med at flytte til byen, hvor jeg har boet siden og stiftet min familie.

”Næstved er for mig, min hjemby. Her har jeg lært min kone at kende og to af mine børn er født og opvokset i Næstved”

-Hvad var du beskæftiget med inden du blev folkepensionist?
I København arbejdede jeg i godt 5 år som metalarbejder. Senere blev jeg omsorgsmedhjælper på det tidligere Behandlingscenter i Næstved.
Igennem mit arbejde har jeg beskæftiget mig med mange ting og opgaver; Jeg var tillidsrepræsentant og med i den faglige klub for min gruppe både i Næstved, i Storstrøms Amt og på landsplan. Jeg blev involveret i et udvekslingsprojekt mellem Storstrøms Amt og Álava-provinsen i Baskerlandet i Nordspanien. Her fungerede jeg som tolk og fulgte mine kollegaer under deres ophold i Baskerlandet. Derefter tog jeg den pædagogiske grunduddannelse. Igennem mit arbejde har jeg været beskæftiget med en del special-opgaver.

-Hvad synes du er det bedste ved Næstved?
Næstved er for mig, min hjemby. Her har jeg lært min kone at kende og to af mine børn er født og opvokset i Næstved. Min arbejdsplads har næsten altid været i Næstved.

-Har du et yndlingssted i Næstved eller omegn?
Mit yndlingssted er den gamle historiske bydel.

Alle har evner og talent

-Hvad er Kunst med sjæl?
Kunst med Sjæl er en kunstmesse for kunstnere med psykisk sårbarhed eller socialt udsatte.
Uanset hvem man er, så har alle mennesker masser af evner og talenter.

-Hvad er formålet med at arrangere Kunst med sjæl?
Formålet med Kunst med Sjæl er at give denne gruppe kunstnere mulighed for at fremvise deres kunst til glæde for dem selv og samfundet. Men også at give kunstnerne muligheder for at skabe kontakter over landegrænser. At udveksle idéer og inspirere hinanden.

-Kunst med sjæl blev udsat fra foråret til den 26.-27. september pga. COVID-19. Har COVID-19 i øvrigt påvirket hvordan I afholder Kunst med sjæl i år?
Næstved Kulturforening har haft tæt kontakt til vores samarbejdspartnere, sponsorer og kunstnerne i forbindelse med denne usædvanlig situation, vi står i med COVID-19.
I samråd med Grønnegades Kaserne Kulturcenter var vi nødsaget til at flytte tidspunktet for kunstmessen.
Messen afholdes som tidligere dog med alle forholdsregler i forhold til COVID-19. Kunst med Sjæl 2021 vil blive afholdt efter samme koncept.

-Hvad drømmer du om at kunne ændre i verden?
Jeg drømmer om, at de ledende politikere i verden vil bruge mere tid på dialog frem for konflikt og, at der vil blive arbejdet henimod at skabe fællesskaber frem for militære spændinger og konflikter.

kunstmedsjael 220 11488 Image.jpeg

Kunst med Sjæl kan opleves gratis den 26.-27. september 2020 i Gl. Ridehus.
Tryk på billedet for yderligere oplysninger.

Hvem?
Navn:
Hernan Gonzalez

Beskæftigelse:
Formand for Næstved Kulturforening

Hvor er du født?
Jeg blev født i Viterbo i Colombia