N stved Kaserne Dragoner til hest rider ud fra Gr

DET HISTORISKE HJØRNE

Historisk samarbejde mellem kulturcenter og museum

I næsten ét århundrede var 4. Dragonregiment på Grønnegades  Kaserne og dets historie spænder sig fra almindelige rutiner fra en rekruts dagligdag til krigen i 1864.

Siden åbningen af Det Historiske Hjørne i maj 2015 har de besøgende haft mulighed for, at kunne læse historien om Grønnegade Kaserne og se filmen ”Hurtig Udrykning” fra 1900-tallet, hvor dragonerne rider ud efter opmarch på Lave Ridebane. I Det Historiske Hjørne er privatsamlingen af Officer Saint-Aubains ejendele udstillet, og her kan du læse hans historie og samtidig få en følelse af hvordan livet var i staldene og på kasernen.

I 2016 er der blevet lavet mere til dette hjørne. I et samarbejde med Næstved Arkiverne er hjemmesiden blevet opdateret med nye personnære fortællinger om kasernens historie og omegn.

Formålet med Det Historiske Hjørne er at have et rum hvor man læse om kasernens historie, men samtidig også fortælle nogle af de personlige historier der også gør det interessant at besøge stalden. Det skal bruges til at formidle historie fra Næstved og omegn, så alle får del i historien.

 

Prøv vores nye side med forskellige historier her.

 

ÅBNINGSTIDER

For Det Historiske Hjørne:
Hverdage kl. 10-15