N stved Kaserne Dragoner til hest rider ud fra Gr

Det Historiske Hjørne

Historisk samarbejde mellem kulturcenter og museum

Meget historie kan siges at have været sket på Kasernen over årene. I næsten ét århundrede var 4. Dragonregiment på Grønnegades  Kaserne og dets historie spænder sig fra almindelige rutiner fra en rekruts dagligdag til krigen i 1864. 

 

Siden åbningen af Det Historiske Hjørne i maj 2015 har de besøgende haft mulighed for, at kunne læse historien om Grønnegade Kaserne og se filmen ”Hurtig Udrykning” fra 1900-tallet, hvor dragonerne rider ud efter opmarch på Lave Ridebane. I Det Historiske Hjørne er privatsamlingen af Officer Saint-Aubains ejendele udstillet, og her kan du læse hans historie og samtidig få en følelse af hvordan livet var i staldene og på kasernen.

 

I 2016 er der blevet lavet mere til dette hjørne. I et samarbejde med Næstved Arkiverne er hjemmesiden blevet opdateret med nye personnære fortællinger om kasernens historie og omegn. Der er oprettet en facebook-gruppe ”Det Historiske Hjørne @gkkultur”, hvor man selv har muligheden for at smide billeder op, hvis man har været husar eller har familie som har været soldat ved Grønnegade Kaserne.

 

Formålet med Det Historiske Hjørne er at have et rum hvor man læse om kasernens historie, men samtidig også fortælle nogle af de personlige historier der også gør det interessant at besøge stalden. Det skal bruges til at formidle historie fra Næstved og omegn, så alle får del i historien.

 

Prøv vores nye side med forskellige historier her.

 

 

Åbningstider

For Det Historiske Hjørne:
Man-tirs-ons kl. 10-15

Torsdag-fredag kl. 10-17

Lørdag-søndag kl. 12-17

 

Meld dig ind i facebook-gruppen:

Det Historiske Hjørne @gkkultur

 

 

 

 

MN hvid3
FB mærke hvid2
Instagram hvid2
Infostander hvid2(1)
Billetten hvid2
ugeavisen logo
Audioone hvid
Kunstfonden LOGO white tr bg
Sydkystdanmark hvid2
Hjertestarter hvid
Tourist 205 x 250 mm(4)