Gøngehøvdingen 14. april kl. 20:00

Gøngehøvdingen

Figaros har 20-års jubilæum i foråret 2024. Det fejres med forestillingen Gøngehøvdingen usædvanlig frit efter Carit Etlar.

Carit Etlars roman skildrer begivenhederne i 1657-1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjælland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldater.

Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de svenske linjer er svært, og det bliver bestemt ikke bedre, da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager, heksen Kulsoen, jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge.

Udsat for Figaros vridemaskine kan handlingen godt sine steder tage en lidt anden drejning….

Figaros og Den Ny Operas opdaterede udgave af Gøngehøvdingen tilsættes kendte hits fra opera, operette og musical og krydres med masser af komik. I Gøngehøvdingen spilles, synges og danses alle roller i et festfyrværkeri af humor og musik af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen.

Holdet har tidligere produceret og skrevet ”Svend, Knud og Valdemar – synger på sidste vers”, ”Dracula – en kisteglad grinebider” og ikke mindst den seneste ”De tre Musketerer – en for alle, alle for en og tre for en tier”. Om ”De tre Musketerer” skrev anmelderne blandt andet:

”Fuldtræffer med Figaros”, ”Med den slags kan man sagtens lokke folk i teatret” og ”Topkarakter til Figaros” - 6 stjerner fra Flensborg Avis

”Det er et festfyrværkeri af komik, sang og musik, hvor der jongleres med genrer, og hvor den historiske korrekthed – eller mangel på samme – ikke er en hæmsko for løjerne. Læg dertil, at de medvirkendes overordentligt flotte sangstemmer kommer meget mere til sin ret i denne forestilling og musiker Allan Dahl Hansen i højere grad indgår i plottet på en helt naturlig måde, og vi ender op med en formidabel forestilling, hvor publikum er top underholdt fra start til slut.” og ”Figaros 2023 forårsforestilling er virkelig i særklasse, hvis man er til gakket komik krydret med skøn sang. Det kan nærmest ikke beskrives, det skal opleves!”

6 stjerner fra kulturtid.dk

Billetpriser

  Alm. A
Medlem 230
Unge 190
Løssalg 270
Grupper 240
Instruktion
Hans Dueholm
Medvirkende
Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen
Varighed
2 timer og 10 min., inkl. pause
Bemærkninger
Spillested: Ny Ridehus, placering ved nummererede caféborde

Læs mere på https://www.figaros.dk/