Pigeon Superstition 17. januar kl. 19:30

Pigeon Superstition

Tryl, koreografi, rum og lydinstallation udgør ingredienserne i denne særegne forestilling, der undersøger fanatisk hakkende forsøgsduers ligheder med mennesket i en digital tidsalder.
Publikum guides gennem en serie af forsøg inspireret af berømte adfærdspsykolog B.F. Skinners eksperimenter med forsøgsduer post 2. verdenskrig.
I takt med at publikum bliver præsenteret for resultaterne af Skinners forsøg, udfoldes ligheder mellem fanatisk hakkende forsøgsduer og det moderne menneskes afhængig af nye teknologier. Duen trykker på en knap og den får korn. Mennesket trykker på sin smartphone og modtager en notifikation. Men i hvilken grad manipuleres vi af skaberne bag disse digitale værktøjer, der udløser denne opførsel hos os? Takket være Skinners og hans duer stiller forestillingen skarpt på de psykologiske mekanismer bag mobilafhængighed og spørger – hvor fri er den frie vilje?
Forestillingen hører under genren magie nouvelle eller ‘nytryl’. Her bruges magien til at skabe en fortælling, som en del af en æstetisk oplevelse: ubalance i sanserne og en forskydning af virkeligheden i tid og rum.


En del af Orpheus sæson 2023-2024

Orpheus er fire udvalgte forestillinger med eksperimenterende scenekunst fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Orpheus parteutkortet koster kun 220 kr og giver adgang til alle fire forestillinger.
Køb din Orpheus-partoutbilllet her på siden.


Varighed ca. 55 minutter
Unummererede siddepladser

Kom i god tid - dørene og baren åbner kl. 18.30