Kulturtræf 03.09.2023 - 14.11.2023

Kulturtræf

Kom og vær med til fem spændende foredrag i Næstved med gode foredragsholdere og aktuelle emner.

Ørkenrotten gør status
Hør en munter fortælling med fokus på alt det sjove og anderledes, der er i arbejdet med de danske soldater i udlandet, og om alle de pudsige ting, som sker, når man rejser land og rige rundt og holder foredrag. Ruth fortæller om de mange gange, hun har jokket i spinaten, men man får også et indblik i et alvorligt arbejde i udsatte områder. Foredraget veksler lystigt mellem episoder fra udsendelser i Irak og Afghanistan samt fra foredrag holdt på kryds og tværs af Danmark.
Ruth Brik Christensen, leder af KFUMs Soldaterhjem
Tirsdag 19-09-2023 kl. 14:30

Indenfor stregerne i Vestre Fængsel
Kom med indenfor murene i Danmarks største arresthus i et underholdende og fascinerede foredrag.
Med sin tegneblyant har prisbelønnede Kasper Købke skabt en yderst detaljeret visuel historie fra Vestre Fængsels begyndelse i 1895 og frem til i dag. Som en del af fængslets faste udsmykning er det et værk som alle indsatte møder – enten på vej ind eller ud af fængslet, som en påmindelse om hvad der er på begge sider af murene.
Kasper Købke, kunstner og foredragsholder 
Tirsdag 03-10-2023 kl. 14:30

Tyrkiet 100 år
29. oktober 2023 er det nøjagtig 100 år siden, at landsfaderen Mustafa Kemal Atatürk stiftede Tyrkiet på grænsen mellem Europa og Mellemøsten. På et bagtæppe af skyhøj inflation, massiv migration fra naboen Syrien og de tragiske jordskælv i februar, står Tyrkiet over for store forandringer i de kommende år. Men hvilken retning vælger Tyrkiet for sit næste århundrede? Og hvad betyder udviklingen for os i Europa og Vesten?
Birk Sebastian Kotkas, journalist
Tirsdag 17-10-2023 kl. 14:30

Danmarks første specialstyrker 
Hør et spændende foredrag om vikingetidens sømandskab. Langskibet blev det rum i hvilket sømanden blev til et besætningsmedlem og krigeren en del af en kampenhed. Vi zoomer ind på vikingetidens og højmiddelalderens maritime specialstyrker, og hører om hvordan eliteenhederne foretog natlige nålestiksangreb på fjenden, og gennem kidnapninger, beskydning og sabotageaktioner søgte at svække fjendens kampmoral og slagkraft.    
Morten Ravn, museumsinspektør og forfatter
Tirsdag 31-10-2023 kl. 14:30

"Spørg for Satan - fra journalistens værksted".
Via klip fra journalistens TV-historier får vi indblik i hvilke dilemmaer enhver, der laver undersøgende journalistik kommer i. Hvordan beskytter man sine hemmelige kilder? Hvordan reagerer man når det bliver korporligt? De sociale medier og den udbredte reality genre presser den undersøgende journalistik, og dilemmaerne udfordrer journalistens etik og moral, for der skal vinkles skarpt, og det skal ofte gå hurtigt.
Kristian Sloth, journalist
Tirsdag 14-11-2023 kl. 14:30