Fenja - albumrelease 29. september kl. 20:00

Fenja - albumrelease

Eksklusiv album-release koncert med FENJA! Support: Carla Olsen!
Fenja inviterer dig til en eksklusiv og helt særlig release aften i Ny Ridehus, hvor hun har haft sin gang siden hun var teenager og spillede sin første koncert på netop den scene. Hun udtaler "Jeg føler, at Næstved og dets kunstneriske miljø har været med til at opfostre mig og tro på, at jeg har noget at give til verden. Derfor føles det helt rigtigt, at min releasekoncert skal finde sted på den scene, som bærer så mange betydningsfulde minder om optrædener for mig." Hun vil spille sit nye album fra start til slut og præsentere det for publikum for allerførste gang. Ligeledes vil hun fortælle om tilblivelsen af sangene og historierne bag.

Det er altså en eksklusiv mulighed for at høre sangene inden de er udkommet og ligeledes vil det på aftenen være muligt at købe vinyler før den endelige vinyl release.

”En kraftpræstation af dansksproget lyrik”. Sådan blev Fenjas debutplade ”Flugtdyr” omtalt af radioværterne, da den lød fra højtalerne i 2021. Fenja markerede med sin debut, at hun er en sangskriver med noget på hjerte, og særligt hendes tekstunivers er blevet belønnet og anerkendt for sin finurlige og poetiske tone. Blandt andet modtog Fenja i 2021 AUTOR’s upcoming pris med rosende ord om hendes særegne og sårbare tekstunivers, der har rørt både anmeldere og lyttere. Dagbladet Information beskrev Fenjas sange som gribende, og om hendes vokal udtalte de, ”at den lyder, som om den kommer fra et næsten åndeligt væsen, (Lufthuller)”. Fenja varmede i øvrigt op for den norske verdensstjerne, Aurora i Store Vega i 2022.

Fenjas musik rummer et eventyr af billeder, som du kan dykke ned i. Små film der spiller for dit indre øje, mens du bæres gennem fortællingen af Fenjas krystalklare vokal. Fenja tror på det bedste i mennesker og det mærkes i hendes fine, kærlige fortællinger om menneskers møder med hinanden og sig selv. Som når hun inderligt synger ”Alt jeg ville var at elske dig.” fra sangen ”Alt jeg ville” eller med slagkraft synger ”Lad os brænde for noget, før vi brænder ud. Og lad os holde om nogen, for ikke kun at holde ud.” Fenja har ordene i sin hule hånd og får med GAFFA’s ord ”Det danske sprog til at lyde smukkere end det har gjort meget længe.”

Bag Fenja står Freja Kristiansen, 26 år og med fødderne solidt plantet i den Sydvestsjællandske lerjord, hvor hun stadig er bosat. Spørger man Freja, hvad hendes drømme er for musikken, er hendes svar, at hun gerne vil give noget kærligt tilbage til mennesker. ”Jeg er et følsomt gemyt og har især i mine yngre teenageår kæmpet med at acceptere netop det. Jeg håber, at jeg med mine sange kan give andre en følelse af, at sårbarhed og styrke kan gå kærligt og kraftfuldt hånd i hånd.”

 

Support: Carla Olsen

Mød Carla Olsen (hun/hende) - en 24-årig kunstner, der med sin dragende stemme tager dig med ind i sit sjælfulde univers. Sangeren betragter skrøbelighed og styrke  som en forudsætning for hinanden, og dette mærkes tydeligt i hendes musik - det er stærkt og utroligt følelsesladet på samme tid, når hun i sine sange giver et ærligt indblik i oplevelser med angst og depression, og i særdeleshed viljen til at kæmpe sig ud af det.

Hendes debut EP “Burning / Pouring” udkom i 2021, og i 2023 tilføjer hun sit debutalbum til diskografien.

Om Carla Olsen har musikanmelder Simon Staun udtalt: “Carla får kæben til at falde til jorden; den unge fynske sanger har en overjordisk flot stemme”.


Inklusiv garderobe
Varighed: ca. 2 timer inklusiv support
Dørene åbner kl. 19.00