Driving Miles 13. juni kl. 16:00
Ny dato

Driving Miles

Næstved Teater præsenterer: Driving Miles

 

Henning Mankell, Miles Davis, en skrothandler, en chauffør med en gammel Volvo, fire jazzmusikere og en skuespiller.


Umiddelbart en mærkelig konstruktion. Men der er en mening. Henning Mankell er den verdensberømte forfatter til Wallanderbøgerne og han elsker Miles Davis' musik. Skrothandleren Steiner fortæller historien om chaufføren fra Molde i Norge – Svein Åge, der kører Miles rundt til koncerter i hele Europa.

 

Og de fire jazzmusikere og skuespilleren folder det hele ud på scenen.

 

Henning Mankell har skrevet den næsten H.C. Andersenske historie, der bygger på virkelige begivenheder, om mødet mellem jazzlegenden Miles Davis og chaufføren Svein Åge Johansen, der lærer hinanden at kende under jazzfestivalen i Molde og bliver venner for livet.

 

Miles kommer til Molde, bliver hentet i lufthavnen af en limousine med chauffør Svein Åge bag rattet.

“Do you know who I am?” spørger Miles. “Yes” siger Svein Åge. “Do you like my music?” siger Miles. Kort og kontant siger Svein Åge “No”. Og det lægger grunden til et venskab. Miles

Davis bliver glad. Her har han truffet et menneske, som hverken lyver, lefler eller smigrer, men siger tingene ligeud. Næste gang Miles kommer til Norge kræver han Svein Åge som chauffør, og deres venskab udvikler sig gennem årene.

 

Henning Mankell lader historien kredse omkring Svein Åges opdigtede ven skrothandleren Steinar og dennes møde med Miles' musik ved en legendariskkoncert i Montreux i 1989, der nærmest bliver en åbenbaring for ham og ændrer hans indstilling til livet.

 

Derved bliver forestillingen til en fortælling om det lykkelige møde mellem “den jævne mand” og kunsten. Et klassisk motiv. Og samtidig en poetisk, dybt personlig og nuanceret hyldest til kunstens og musikkens kraft.