Sko/Torp 30 års jubilæumstour 06. november kl. 20:00

Sko/Torp 30 års jubilæumstour

I 80erne og 90erne var dansk musik domineret af dansksproget popmusik. Men det ændrede sig i november 1990 da Sko/Torp udgav albummet On A Long Lonely Night der var stærkt inspireret af soul og americana.

Men at lande en pladekontrakt havde ikke været nemt. ”Vi kom ud af ingenting. Ingen anede, hvem vi var. Og jeg har ikke tal på, hvor mange gange vi både af danskere og udlændinge har fået at vide: ”Gud, vi troede, I var amerikanere!”” – fortæller Søren Sko.

Adskillige selskaber afviste at udgive albummet, fordi det var på engelsk. Og P3 spillede ikke sangene. I stedet tog Søren Sko og Palle Torp rundt til lokalradio efter lokalradio, som løftede albummet ud til lytterne. I januar 1991 ramte det førstepladsen på albumhitlisten, en optræden i Eleva2ren skovlede yderligere kul på, og snart var de nære fortællinger allemandseje. Såsom ’Voice Keep Calling’, der kredser om Berlin-murens fald, ’Young Girl’s Heart’, der er en hilsen til Søren Skos livsglade mormor, og titelnummeret, der en bekymret kærestes tanker.

Ved koncerterne til efteråret bliver samtlige sange spillet i kronologisk rækkefølge – krydret med andre nedslag i Sko/Torps katalog. Som backing har de, hvad Søren Sko kalder ”et landshold” af musikere: Lars Daugaard på trommer, SP, som også spillede på pladen, på bas, Morten Woods på guitar og Søren Møller på keyboards.


ca. 90 minutter
Siddende koncert
Nummererede pladser
Obs: For at kunne leve op til kravene om korrekt afstand, er koncerten lavet om til unummererede siddepladser.