Eleanor Shanley & The Sentimentals 30. november kl. 20:00

Eleanor Shanley & The Sentimentals

Prisvindende dansk orkester og irsk folk-legende slår pjalterne sammen

Irske Eleanor Shanley har turneret flittigt i Danmark gennem de seneste tyve år. I 2015 modtog hun i forbindelse med Skagen festival Den Danske Folkemusikpris for sit livslange arbejde med den traditionelle irske folkemusik og for sin konstante arbejde med at udforske og forny genren.

Og netop udforskning, fornyelse og fortolkning er nøgleordene for den prisvindende danske folk-trio The Sentimentals der siden 2004 har turneret og indspillet med nordamerikanske sangskrivere i Europa, Canada og USA. Altid med deres eget bud på nye arrangementer af kollegernes bagkataloger.

På denne tour er rollerne i nogen grad byttet om. Kapelmester M.C. Hansen har  skrevet en række nye sange og sammensat et repertoire til denne turné bestående af Eleanor Shanleys mest elskede sange. De suppleres af et udsnit af the Sentimentals’ bagkatalog, som Shanley vil fortolke ud fra sit ståsted i irsk folkemusik.

Irsk folkemusik møder dansk sangskrivning filtreret gennem en fælles kærlighed for store sangskrivere som Dylan, Cohen og Neil Young.

Eleanor Shanley og M.C. Hansen mødte hinanden til en jam session på Skagen Festival i 2018, hvor de begge optrådte og de spillede sammen i Skagen året efter 2019. Siden da, har de optrådt ved flere lejligheder på dansk jord og udvider i 2023 deres samarbejde med en turné i Irland.

 

Om Eleanor Shanley

Eleanor Shanley er en irsk sanger, der er kendt for sine fortolkninger af traditionelle irske sange. Hun er opvokset i Keshcarrigan i County Leitrim i det nordvestlige Irland.[1]

Hun startede med at optræde med gruppen De Danann og har snere lavet en del samarbejde med Ronnie Drew. Hun har desuden turneret med både Christy Moore (fra Planxty) og Sharon Shannon.

Shanley har lavet indspilninger med en lang række kunstnere som Ronnie Drew, Sharon Shannon, The Dubliners, Eddi Reader, Tommy Fleming, Desmond O'Halloran, Dolores Keane og Christy Hennessy. Siden 2002 har hun samarbejdet med arbejdet sammen med Paul Kelly.

Om the Sentimentals
Trioen bestående af Jacob Chano på trommer, keyboards, klaver og sang, M.C. Hansen på guitar og sang og Nikolaj Wolf på bas og sang har siden 2004 turneret og indspillet med amerikanske og canadiske sangskrivere på begge sider af Atlanten.

Deres plade Mother Tongue var nomineret i kategorien Årets Album ved Danish Music Awards i 2016, M.C. Hansen var samme år nomineret i kategorien Årets sangskriver ved samme show. En pris han vandt året efter.

The Sentimentals turnerer med bl.a Gurf Morlix, Stephen Fearing, Jonathan Byrd, Ana Egge, Heather Styka, Slaid Cleaves, Matt the Electrician, Vanessa Peters, Sarah MacDougall, Corin Raymond.


Unummererede siddepladser
Inklusiv garderobe
Varighed: 75 minutter
Dørene åbner kl. 19.00
En del af EN til 10 sæson 2022-2023