Tirsdagsklubben 25. oktober kl. 14:30

Tirsdagsklubben

Kom og vær med fem spændende foredrag i Næstved med gode foredragsholdere og emner – lige fra rejsefortællinger, portrætter af kendte danskere til skæbnefortællinger og musikalske foredrag.

 

Storm P. – folkekær satiriker og humorist
Danmarks store humorist og satiriker, Storm P., har om nogen bidraget til at holde humøret oppe hos os danskere. Vi skal høre om hans liv og levned og opleve eksempler på hans enestående kunst. Storms tegninger og malerier udgør en fascinerende billedbog, hvori livets komedier og tragedier udspiller sig. Hans betydning for dansk humor og satire er uden sidestykke.
Poul Kragelund, forfatter og fortæller
Tirsdag 27-09-2022 kl. 14:30

 

Ret og magt i Valdemartidens Danmark 
Jyske Lov står for mange som kronen på værket for de retlige og politiske reformer, der fandt sted i Valdemartiden (1157-1241). Men hvor betydningsfuld var loven, og hvad gik forud for den? Hvorfor hører vi aldrig om de sjællandske love? Valdemar den Stores brutale udrensning af potentielle tronkrævere styrkede kongemagten og banede vej for den retlige udvikling, som afspejles i landskabslovenes ideologi. 
Helle Vogt, professor i retshistorie
Tirsdag 11-10-2022 kl. 14:30

 

Kaffe og kage mellem krudt og kugler
Hør et levende og inspirerende foredrag om oplevelserne med og blandt udsendte danske soldater. I et krigsområde har Ruth ikke blot bagt brød, kage og brygget kaffe, hun har også lagt ører til soldaternes oplevelser. Den 60-årige diakon har både oplevet udsendte danske soldater i Irak, Afghanistan og Libanon og givet dem små glimt af kristendommens trøst og budskab om kærlighed. 
Ruth Birk Christensen, leder af KFUMs Soldaterhjem
Tirsdag 25-10-2022 kl. 14:30

 

Amerika del 1
Da USA blev grundlagt i 1776 var det usikkert, om ”den nye verden” ville overleve som stat. Så begyndte de tidligere britiske kolonier erobringen og udviklingen af den store landmasse på det nordamerikanske kontinent. USA blev fuldført næsten samtidig med landets indtræden i Første Verdenskrig, og herefter var vejen åben til status som først stormagt og siden supermagt. Hvor længe endnu? Hør del 2 forår 2023.
Flemming Ytzen, redaktør og klummeskribent 
Tirsdag 08-11-2022 kl. 14:30

 

Mine møder med Japan og japanere
Hør om foredragsholderens næsten 40 års liv med Japan og japanere. Han er japansk gift, har boet i en japansk familie i mange år og har utallige gange oplevet, at mange af de høflige japanere opleves som reserverede ved førstehåndsindtryk. I foredraget afliver Asger Røjle myter og fordomme om japanerne – for selvom de bærer på en anden historie, kultur og opdragelse, er de bygget af de samme arveanlæg.
Asger Røjle Christensen, journalist og rejseleder
Tirsdag 22-11-2022 kl. 14:30