Ars Nova 08. maj kl. 19:00

Ars Nova

Det danske grammyvindende specialensemble Ars Nova Copenhagen har været et fyrtårn inden for dansk kormusik gennem de sidste 40 år.

De tolv sangere præsenterer her sammen med deres dirigent, Paul Hillier, en alsidig vokalkoncert under titlen Den Danske Sangs Guldalder.

Man kan forvente a cappella sang, sunget glasklart rent med en sjælden fin fornemmelse for dynamik, artikulation og farve.

Den danske guldalder i første halvdel af 1800-tallet er kendt som en periode med en overflod af kunstneriske udfoldelser og berømte begavelser som H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og komponister som C.E.F. Weyse og Kuhlau. Men man kan faktisk i dag tale om en fortsat ”guldalder” for dansk kormusik.

Derfor rummer denne koncert en gylden perlerække af både klassiske, romantiske værker og musik fra de efterfølgende generationer af blandt andet Carl Nielsen, Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Bent Sørensen, helt op til nutidens helt nye musik i form af et værk skrevet til Ars Nova af den prisvindende komponist Signe Lykke.  

 

Program: Den Danske Sangs Guldalder
Fr. Kuhlau: Majsang
CEF Weyse: Sange
Bent Sørensen : Havet står så blankt og stille, Og solen går ned
Pelle Gudmundsen Holmgreen: Eksempler
Signe Lykke: I shall feed my eyes                  
Wilhelm Stenhammar: Tre körvisor
Carl Nielsen: Sange


 

Varighed: ca. 60 min. uden pause
Unummererede siddepladser
Dørene til salen åbner en time før koncertstart