Nøddeknækkeren 11. december kl. 20:00

Nøddeknækkeren

Peter Schaufuss’ dobbelt prisbelønnede klassiker Nøddeknækkeren til Tjajkovskijs legendariske musik er årets juleforestilling for hele familien. Nøddeknækkeren har udviklet sig til juleforestillingen over alle i det internationale balletrepertoire og spilles hvert år i december af kompagnier verden over.


I forestillingen medvirker internationalt anerkendte dansere, og Peter Schaufuss tolker historien frit i denne storslåede opsætning med masser af magi, sne, skøjteløb, dansende snefnug og fuld af romantik. Opsætningen baserer sig på den originale musik af Tjajkovskij, efter forfatteren E.T.A. Hoffmans originale fortælling om pigen Clara, som juleaften får foræret en stor nøddeknækker, der er formet som en soldat. Om natten sker der mærkelige ting: Nøddeknækkeren forvandler sig til en prins, der tager Clara med til sit kongerige.

Peter Schaufuss’ Nøddeknækkeren modtog meget flotte anmeldelser. For eksempel skrev Jyllands-Posten, at "Schaufuss' koreografiske mesterskab folder sig ud sig i en fin balance mellem det traditionelle og det originalt ny." Politiken tilføjede: ”Men det var ganske vist, at Schaufuss som showmester fik sin Nøddeknækker til at gå klart igennem.”

Internationalt skrev Londons store avis Sunday Express: “Jeg elskede hvert minut af forestillingen, som jeg ved I også vil” og The Sunday Times anmeldte forestillingen som “Drømme holdet”...

 

Billetpriser

  Forh. A Forh. B
Medlem 285 235
Unge 245 195
Løssalg 325 275
Grupper 295 245

Instruktion

Peter Schaufuss

Medvirkende

20 medvirkende internationalt anerkendte kunstnere

Varighed

2 timer, inkl. pause

Bemærkninger

Spillested: Ny Ridehus