Korkoncert med Det Ny Tonefilmorkester 10. oktober kl. 15:00

Korkoncert med Det Ny Tonefilmorkester

Det velspillende og sprudlende "DET NY TONEFILMSORKESTER" spiller for koret når der er Gallakoncert søndag den 10 oktober kl. 15.00.
Det 30 mands store orkester er under ledelse af Jakob Faurholt, og akkompagnerer deltagerne ved Danske Folkekors stævne samme weekend, til musikalske perler fra film og operette.
Repertoiret bliver sange fra film og operette og et smut tilbage til vaudevillen, heri en stor del
dansk, men også de udenlandske sange vil blive sunget på dansk. Sangene kommer fra perioder, hvor man kunne digte og komponere overlevelsesdygtige værker. Blandt ophavsmændene tælles bl. a. Kai Normann Andersen, Emil Reesen, Erik Bøgh, Robert Stoltz m. fl. Sangene er bl. a.: Velkommen fra ”Landmandsliv”, Musens sang, Man kan vel ikke gøre for, at man har charme, Bordets glæder, En vals blev født i Wien. Det feststemte publikum inviteres til at synge med på populære sange.
Det ny Tonefilmsorkester blev grundlagt i 1998 af en gruppe entusiastiske studerende på Musikvidenskab ved Københavns Universitet. Målet var at spille de kendte og elskede melodier fra de danske lystspil med respekt for traditionen og datidens klangnormer. Under parolen "Glemmer De, så husker vi" har Det ny Tonefilmsorkesters nu i mere end 20 år fornøjet unge og ældre med en underfundige blanding af klassikere og kuriøse perler fra dansk populærmusiks gemmer.
I dag tæller orkestret omkring 30 musikere og vokalister, som hver især brænder for ældre, dansk underholdningsmusik. Mange af medlemmerne har en musikfaglig baggrund, som sikrer et fortsat højt musikalsk niveau, og en aldrig svigtende nysgerrighed overfor nye musikalske udfordringer.