Handi-Art 01.09.2021 - 03.09.2021

Handi-Art

Onsdag-fredag kl. 10-17.

Næstved Kulturforening afholder kunstmessen Handi-Art hvert år

Siden 2003 har Næstved Kulturforening afholdt Kunstmessen Handi-Art, og siden 2005 har det været med international deltagelse.

Hvert år arbejder Næstved Kulturforening målrettet for at samle og sammensætte et udstillingsprogram, der afspejler en mangfoldighed af talent, personlighed og kunstudfoldelse. Og foreningen er opsøgende i forhold til at finde nyskabende kunstnere og miljøer, der vil indgå i udstillingen. Næstved Kulturforening arbejder ihærdigt for at sætte fokus på kunstnere med funktionsnedsættelse og for at skabe nogle trygge og gode rammer for messen her i Næstved.

Målgruppen for Kunstmessen Handi-Art:

Kunstmessen henvender sig til udviklingshæmmede, autister, sindslidende og fysisk eller psykisk funktionshæmmede kunstnere og kunstgrupper i alderen 18+,  som derved får synliggjort deres talenter og værdier via outsiderkunst. For den enkelte kunstner er det meget værdifuldt at få mulighed for at udtrykke sig kunstnerisk i et forum med ligesindede.

Formålet med kunstmessen er at:

  • Skabe og videreudvikle et kulturelt og socialt netværk regionalt, nationalt og internationalt.
  • Synliggøre værdier og evner via outsiderkunst blandt borgere med funktionsnedsættelse.
  • Tilbyde publikum en særlig oplevelse af helt speciel karakter.
  • Fremme kunst og kultur blandt en stor gruppe borgere/kunstnere med mange evner og talenter.
  • Sætte Næstved i fokus med en unik udstilling som Handi-Art.
  • Kunstnere og kunstgrupper kan fremvise deres kunst helt gratis.

Alle bør have mulighed for at opleve denne unikke kunst og alt dét, den afspejler, da den er en overordentlig værdifuld del af kulturen i vores samfund.