De smukke unge mennesker 01. november kl. 20:00

De smukke unge mennesker

Jeg er far til en teenager. Jeg har lige sendt ham på efterskole. Ved velkomstarrangement var der fællessang. Vi sang Kim Larsens ”smukke unge mennesker”. Jeg kom i tanke om, at det var præcis den samme sang, der blev sunget, da jeg selv forlod folkeskolen, for mere end 25 år siden. Til min store irritation opdagede jeg, at det gav mig tårer i øjnene…

Er det på nogen måde muligt at forstå nutidens teenagere, når man selv er vokset op i en tid uden sociale medier, ja helt uden internet? Er der over hovedet noget tilbage, i ungdommen, som minder om dengang?

Måske i blikket efter de smukke piger? i kammeratskabet? i kriserne?

Via nedslag i sin egen ungdom, prøver en ”teenagefar” at forstå, hvad det er for en verden, han sender sin egen søn ud i. Han mindes følelsen af frihed i sommeren efter 9. kl. – en sommer der endte så pludseligt. Det enestående fællesskab på studieturen – som blev afbrudt af et ensomt selvmordsforsøg. De vilde fester, byturene og den spirende kærlighed – tømmermænd, vold, kærestesorg og død. Historier der kalder på et lille eftertænksomt smil og måske kan danne skrøbelig bro af forståelse mellem generationer.

Selv om ”den moralske pegefinger” til tider er temmelig dårligt gemt, er der tale om en underholdende fortælle-forestilling fuld af humor og selvironi, og plads til poesi og eftertanke, i en rolig og eftertænksom indpakning.

Historierne fortælles med stor indlevelse af skuespiller Steffen Sommerstedt, og til filmisk livemusik af guitarrist, sanger og lydmager Lasse Kjærulf Andersen. Sammen skaber de en intens stemning, i deres eget eventyrlige univers, fyldt med historier en hver kan spejle sig i.

Billetpriser

  Alm. B
Medlem 140
Unge 110
Løssalg 180
Grupper 150
Medvirkende
Steffen Sommerstedt samt livemusik af Lasse Kjærulf Andersen
Varighed
75 min. – uden pause
Bemærkninger
Spillested: Teatersalen – unummererede pladser

Læs mere på https://aspendos.dk/