Det' lunt i nat 01. marts kl. 16:00

Det' lunt i nat

Næstved Teater præsenterer: Det' lunt i nat

 

Danmark er et Operetteland – med stort O! Og efter tre store titler fra det wieneriske repertoire (Csárdásfyrstinden, Den Glade Enke & Flagermusen – i alt 64 opførelser over hele landet), kaster det eneste professionelle operetteensemble herhjemme i næste sæson sig over vor egen populære sangskat, som en hel generation er vokset op med.

 

I hvert et dansk hjem samledes man om radioen og nød her underholdningsmusikkens opblomstren og datidens store stemmer. Det var i en gylden epoke – og den dag i dag minder den os om, hvor vi kommer fra og hvad de romantiske toner stadig kan gøre ved os.

 

Vi i OperetteKompagniet vil gerne være budbringerne for en folkekær kulturarv, der er mere brug for nu om stunder end nogensinde – OG har været savnet…

 

De er der allesammen: Livets Glæder, Musens Sang, Alene Med En Yndig Pige, Alle Går Rundt Og Forelsker Sig, Lille Du, Du Gamle Måne, Stemningsmelodien, Glemmer Du … Her får du ikke kun national-operetten Farinelli fra Reesens hånd, men også hans Gadeprinsessen – du får de bedste hits blandt Kaj Normann Andersens i alt 900 melodier – Lumbyes Champagnegalop, som du aldrig har hørt den før, udsat for klavertrio og slagtøj – vi skal selvfølgelig også op på det store lærred og genopleve nogle af de skønne klip, det år efter år henrykkede os med – afløst af en afdeling med numre, vi TROEDE var dansk…

 

Vi har valgt at kalde vores forestilling for DET´ LUNT I NAT – for det ER virkelig ”lissom luften er ladt” … Et indtagende scenisk rum – de smukkeste kostumer og rekvisitter – dansetrin en masse – musik, sang og lystig spil fra nogle af de fineste kunstnere, vi har herhjemme lige nu – en skuespillerinde tager sig af Dyveke – og en fortællerglad konferencier af de mange anekdoter, der er fulgt med historiens vingesus!

 

I 2019/2020 vil OperetteKompagniet sørge for, at hele Danmark atter nynner med fra plyssæderne, hele vejen hjem – og ud i fremtiden! FOR som det hedder i en anden af de berømte sange: Husk nu de glæder, som vi sammen fandt – husk nu de tanker, som os sammen bandt!

 

Operetten lever, traditionen fortsætter!