Udstilling: Næstved Kyoto

Udstilling: Næstved Kyoto

Et samarbejde og art-exchange mellem Gallery JARFO i Kyoto, Japan og Grafisk Værksted/Næstved, bringer d. 28. juli de to japanske grafiske kunstnere Cho Ryota og Reiko Kataoka til Næstved.

Her skal de i to uger arbejde sammen med 3 af Grafisk Værksteds medlemmer LADA, Claudio Bannwart og Pernille Mejslov.

Der vil blive arbejdet med forskellige og mangfoldige grafiske udtryk. Sammen skal de bygge en udstilling op i GrafikGalleriet, der er tilknyttet det Grafiske Værksted. Både med værker fra tidligere og værker skabt og trykt på stedet.

Samarbejdet stammer fra en udstillingsrejse i 2016, hvor billedkunstner Pernille Mejslov og musikeren Karsten Vogel var inviteret med af den svensk-koreanske billedkunstner Lee Kyung Hye til Kyoto.

Det blev starten på et godt og konstruktivt møde, hvor galleriet spurgte Pernille, om hun ville sætte galleriet i forbindelse med hendes netværk i Danmark.

“Jeg stod netop foran at flytte til Færøerne for at bruge nogle år på at fordybe mig i min kunst og livet, deroppe. Jeg foreslog derfor, at jeg delte det fremtidige samarbejde og kontakt mellem både Danmark og Færøerne. Jeg kendte flere aktuelle kunstnere på Færøerne, som jeg kunne se en sammenhæng med at få med. Og der var for mig så mange forbindelser, at det var helt naturligt at lave en kombination mellem os alle 3. Og det gav galleriet grønt lys for”.

I 2018 var således malerinden Sigrun Gunnarsdóttir, (FO) keramikeren Guðrið Poulsen (FO), billedkunstnerne Pernille Mejslov (FO), maleren Peter Hanghøj Sørensen (DK) og musikeren Karsten Vogel (DK) i Kyoto for at starte og synliggøre samarbejdet i form af besøg og en fællesudstilling.

Her blev det aftalt, at vi i år 2019 skal have japansk kunstnerbesøg, i Danmark og på Færøerne.

Planen er, at disse besøg og samarbejde skal danne rammen om en skabelon. Det er ønsket fra alle tre sider, at vi kan rejse til hinanden hvert andet år og styrke vores fagligheder, udtryksformer og kontakt.

På Færøerne er yderligere billedkunstneren Jón Sonni Jensen tilknyttet samarbejdet og besøget fra Japan. Besøget på Færøerne finder sted i midt august til midten af september. Efter besøget i Næstved.

Der arbejdes i grafisk værksted i Næstved i to uger fra 28. juli-9. august med efterfølgende fællesudstilling. Der er i perioden aftalt møde med Danske grafikere i København, værkstedsbesøg og networking.

Ferniseringen finder sted søndag d. 11. august 2019 kl 15, hvor galleriet byder på en forfriskning.

Desuden spiller Karsten Vogel egne kompositioner på saxofon.

Sidste dag er søndag d. 8. september. Der er åbent to. – søn. kl 12-17.

MN hvid3
FB mærke hvid2
Instagram hvid2
Infostander hvid2(1)
Billetten hvid2
ugeavisen logo
Audioone hvid
Kunstfonden LOGO white tr bg
Sydkystdanmark hvid2
Hjertestarter hvid
Tourist 205 x 250 mm(4)