Lena Anderssen

Lena Anderssen

Mennesket har brug for håb

Ny plade fra canadisk/færøske Lena Anderssen finder lys i mørkets afkroge med håbet som den centrale drivkraft. Man føler sig lige dele draget og favnet af sangene og Lena Anderssens stemme, der kan synge selv de mest genstridige skyer væk.

 

Et ubeskrevet blad kan man ikke kalde Lena Anderssen i dansk sammenhæng, hvor pladen ”Letters From The Faroes” fra 2012 fik særdeles flotte anmeldelser – også internationalt. I Danmark blev den kåret som ”Ugens Album” på P4, og på Færøerne, hvor Lena har boet de seneste år, løb den med prisen for ”Årets Album”. Nu er sangerinden klar med opfølgeren ”Eagle In The Sky,” der udkommer i Danmark den 24. februar 2016, og som griber tilbage til barndommens land.

 

Alkoholisme gav kaotisk opvækst

På det nye album har sangerinden og sangskriveren taget en, af og til pinefuld, rejse tilbage til sin barndom og ofte kaotiske opvækst i Canada. En opvækst, der var mærket af en far, der var alkoholiker, og en mor der måtte arbejde nattevagter som sygeplejerske for at få tingene til at hænge sammen. Om sin canadiske opvækst siger Lena, at selv om mørkets afkroge er virkelige nok, så er håbet den centrale drivkraft i fortællingen på ”Eagle In The Sky”. ”Det sidste, jeg ville, var at lave et mørkt, deprimerende album. Mange af mine oplevelser har en smag af mørkets afkroge, men jeg ønsker at min musik skal være lysende og omfavnende. Mennesket har brug for håb, og det vil jeg også gerne bidrage med gennem min sange.”

 

Levende mennesker bag hver tone

Den musikalske vision med ”Eagle In The Sky” var fra begyndelsen at lave et album, hvor al musikken er spillet af levende mennesker fra start til slut.

”Vi ville prøve at lave et album, der lyder som noget, der lige så godt kunne være lavet i 1975, som i 2015. Der lyder måske anakronistisk, men jeg tror, at den økologiske bølge, som har ramt vores verden med hensyn til mad og andre ting også er godt på vej ind i musikken. Så, kort sagt, ville vi lave et velproduceret album, hvor man samtidig får en følelse af, at der er levende mennesker bag hver tone, som giver det bedste, de har,” fortæller Lena Anderssen.

 


Koncerten er en del af ÉN til 10

Arrangør: Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Dørene åbnes kl. 19.00

Varighed: 2 x 45 min.

Kom i god tid - indgang via glasbygningen

Facebook: gkkultur . Instagram: @gkkultur

 


Før koncerten har du mulighed for at nyde en showmenu hos Café Grønnegade.

Menuen skiftes hvert måned, og du kan se den aktuelle menu på www.cafegroennegade.dk eller høre om den ved at ringe på tlf. 53790067

Pris eksl. drikkevarer: kr. 245,-

 

MN hvid3
FB mærke hvid2
Instagram hvid2
Infostander hvid2(1)
Billetten hvid2
ugeavisen logo
Audioone hvid
Kunstfonden LOGO white tr bg
Sydkystdanmark hvid2
Hjertestarter hvid
Tourist 205 x 250 mm(4)