OpenAir 72 (Small)
OpenAir 69 (Small)
naessi til gkkdK

Handi-Art
Næstved Kulturforening

Handi-Art er en årligt tilbagevendende og censureret kunstudstilling, som fokuserer på international Outsider-kunst. Udover dansk deltagelse er der i år kunstnere fra både Japan, Norge, Spanien, U.S.A og Tyskland. Udstillingen har eksisteret siden 2003, og i takt med sin voksende anerkendelse er Handi-Art efterhånden blevet en stolt tradition, som med sin anderledes og varierede kunst definitivt sætter Næstved på det kulturelle landkort.

På Handi-Art er der rettet skarp fokus på Outsider-kunst som koncept, men ligeledes er fokus rettet på menneskene bag denne type kunst, mennesker med psykiske eller fysiske handicaps.

På denne kunstmesse får de en kærkommen mulighed for at vise offentligheden, hvad de kan skabe, når de omsætter deres følelser og tanker til fascinerende kunst. Den brede vifte af kunstværker, som disse mennesker fremviser, udfordrer traditionel kunst med sin fængslende sårbarhed og medrivende ærlighed.

På Handi-Art befinder vi os et spændende sted langt fra alt dét, der betegnes som konventionelt og mainstream. Vi befinder os et sted, hvor kunsten og mennesket SAMMEN er i centrum - hvor menneskelige værdier og kunstneriske udfoldelser er et fælles holdepunkt.

Så kom og vær med, når Ny Ridehus på Kulturcenter Grønnegades Kaserne i Næstved slår dørene op for dette års Handi-Art. Der er mange farver på paletten, når kunstnerne sammen med de besøgende bygger bro mellem to verdener og giver offentligheden et indblik i en anderledes opfattelse af kunst og menneskene bag.

Kunstmessen Handi-Art 2017 afholdes i dagene onsdag d. 23, torsdag d. 24 og fredag d. 25 august fra klokken 10:00 til 17:00.

Adgang er GRATIS. Fernisering onsdag d. 23.august, klokken 11.00 – 13.00. Anni Sørensen, Landsformand for LEV, repræsenterer mennesker med udviklingshæmning holder åbningstalen og klipper snoren.

 

Udstillingen arrangeres af Næstved Kulturforening: www.kultur4700.dk

 

Åbent alle dage kl. 10-17