OpenAir 72 (Small)
OpenAir 69 (Small)
naessi til gkkdK

GrafikGalleriet præsenterer SKRIGERNE

Udstillingens titel, SKRIGERNE! er skrevet med versaler og er taget fra Michael Strunges digtsamling fra 1980 af samme navn. I denne forbindelse handler SKRIGERNE! om lyden og fornemmelsen af ordet og handlingen at skrige. At skrige er en ukontrolleret, kropslig og ekspressiv handling, en kæmpe udladning af energi. Denne voldsomhed er velkendt i kunstens verden, da den dels med stor tydelighed kan understrege en pointe eller følelse, dels hænger uløseligt sammen med den kendte kliché om en lidenskabelig eller lidende kunstner. At skrige skal bruges meget varsomt, da det let bliver for højstemt og selvhøjtidligt – og latterligt. Det er derfor med en snert af selvironi, at titlen er valgt til denne udstilling.

 

I denne udstilling handler det om, hvordan man som kunstner kan gribe et billede an. De udstillende kunstnere Zven Balslev, Peter Larsen og Dorte Buchwald har alle fascinationen og følelsen af slægtskab med det rå og desperate. Raw art, vildskab og punk. Og det er med dette udgangspunkt at de griber billederne an – også de grafiske værker, som præsenteres på denne udstilling. Man forbinder måske ikke altid en sådan heftighed med grafikkens stille univers, hvor arbejdet som regel er roligt og kontrolleret, og netop derfor er det interessant at udfordre det grafiske medie med denne måde at arbejde på.

På forskellig vis tager de tre kunstnere fat i mediet. Der er både vilde og stille skrig, udført blandt andet med klassisk koldnål, kartoffeltryk, hybrider af og nyopfundne teknikker.

Udstillingen varer til d. 29. oktober - åben to. - søn. kl. 12-17 - gratis entré - www.grafisk-kunst.dk