OpenAir 72 (Small)
OpenAir 69 (Small)
naessi til gkkdK

Nikolaj Nørlund

Nikolaj Nørlund har gennem hele sin karriere holdt et højt kunstnerisk niveau med en altid udfordrende karakter i sin musik. Derfor var det et helt naturligt skridt da Nørlund valgte at
samarbejde med det store klassiske orkester, Copenhagen Phil, på sin seneste albumudgivelse, der udkom den 20. februar 2016. Samme dag blev pladen fremført live i det gamle Radiohus ved en udsolgt koncert. En koncert som Gaffa skrev følgende om (og tildelte 5 stjerner):


"der var både fortrolighed og masser af kærlighed, og det er svært at sidde tilbage med andet end respekt for den ukronede konge af dansk indie-rock, der torsdag aften leverede lidt af en koncert i DR Byens eksklusive rammer."

 

Fredag den 16. september 2016 udsendte Nørlund desuden ep'en Turisten, der består af tre tracks, som alle er danske sange. Men ingen er Nørlunds egne. På den måde bliver Turisten en slags vol. 2 af Kom Med Et Bud (2012), hvor Nørlund solo fortolkede danske klassikere som Ensomhedens Gade 9, To lys på et bord og Smilende Suzi.
Der er ingen kærlighedssange på Turisten, som undrende oplever sit land og sit Europa på en nærmest uvirkelig rejse. Således åbner ep'en med Den sidste turist i Europa, som Lulu Ziegler oprindeligt sang i efterkrigsårene (1948), fortsætter med CV Jørgensens isnende Det blonde danske smil, for at slutte af med Troels Trier og Røde Mors rørende Lil' Johnnys mund.

 

Den talentfulde musiker besøger Grønnegades Kaserne Kulturcenter den 22. november for at give en af sine velkendte intense og smukke koncerter.Kom i god til - indgang via glasbygningen
Facebook & Instagram: @gkkultur #mitkulturcenter