Christian Søgaard Trio 25. januar kl. 20:00

Christian Søgaard Trio

Viser af Rune T. Kidde og Pernille Plaetner, i en udsøgt sovs af Jazz og Verdensmusik.                                                                

Det er historien og fortællingen i sangene, der er omdrejningspunktet, når Christian Søgaard Trio underholder.  - ”Det handler om noget!” Ozonlag, rygning, kærlighed, kultursammenstød, kirsebær i lommen og havskum på din hud… Tekstforfatterne har noget på hjertet, og instrumenterne, - ja de fortæller muntert videre på historierne, når ordene holder op. – ”Nu skal I bare høre en god historie..3,4!”

Rune T. Kidde og Pernille Plaetner kan begge noget med ord, så man stopper op og lytter. Rune T Kidde nåede inden sin alt for tidlige død i oktober 2013, at skrive over 100 bøger og tegneserier, der nåede ud til et kæmpe publikum. Der er derimod ikke så mange, der kender sangskriveren Rune T Kidde. Ham møder man her. Hans gode humør og ordekvilibrisme rummer meget vid og mange vittige kommentarer til det samfund vi lever i.

Melodierne er oftest af Christian Søgaard, men Rune T Kidde har dog også forsynet trioen med en stribe sjove tekster til gamle jazz-evergreens.

Musikerne betegner sig alle tre som glade spillemænd. Fælles for dem er det nærvær, de viser både hinanden og publikum, når de står på scenen. Et nærvær der brænder igennem, helt ned til de bagerste rækker, hvad enten trioen befinder sig på et lille intimt spillested eller i en koncertsal.

Christian Søgaard rejste som ung student til Grønland og lærte der at spille på harmonika. I 12 år var han i mesterlære i Povl Dissings Trio, inden han selv sprang ud som sanger. Spiller ofte med Rasmus Lyberth. Et samspil så tæt, at det har givet ham betegnelsen: ”Ham der er inde i Rasmus Lyberth.”  Det seneste højdepunkt var deres optrædener i Londons Royal Albert Hall.
Morten Nordal er trioens dragende guitarist, hvis utrolige overskud af idéer og påhit spontant triller ud af begge ærmer, og ustandselig rammer publikum et blødt sted lang inde. Han er kåret som Årets Fynske Jazzmusiker og spiller desuden i Tip Toe Big Band m.m.m.

Jens Holgersen lægger med sin kontrabas trioens solide og særdeles velswingende bund. Han har en årelang karriere som bassist indenfor jazz og folkemusik. www.jensholgersen.dk.

Christian Søgaard Trio har udgivet tre anmelderroste cd’er ”Navnlig Til Dig” (2007) og ”Skør Skæv og Svimmel”(2010) og i juli 2015 kom cd’en Stjerne langt fanden i vold.


Kom i god til - indgang via glasbygningen

Facebook & Instagram: @gkkultur #mitkulturcenter
Inklusiv garderobe