OpenAir 72 (Small)
OpenAir 69 (Small)
naessi til gkkdK

GrafikGalleriet-foredrag: REMBRANDT RECLAIMED

I forbindelse med ”REMBRANDT RECLAIMED”-udstillingen inviteres hermed til en aften med museumsinspektør Claes Kofoed Christensen fra Statens Museum for Kunst – Kobberstiksamlingen.

 

HELT TÆT PÅ ORIGINALEN


”Der findes mange kopier af Rembrandts raderinger. Nogle er gode, nogle er dårlige og nogle er så tæt på originalen, at det kan være nærmest umuligt at afgøre om man står med den ægte vare eller ej.

 

Det er sådanne kopier, sådanne kunstværker, denne udstilling overvejende viser. Værker, der er helt tæt på originalen og som til overmål viser deres sande ophavsmands genialitet, kreativitet og mesterlige håndværk.”
”Ikke en metervare – Rembrandt og produktionen af grafik i 1600-tallets Holland.

 

Omkring 320 raderinger kan i henhold til den nyeste forskning tilskrives Rembrandt. De bliver alle til over en fyrreårig periode – mellem 1625 og 1665 – i en tid, hvor grafikproduktionen boomer i Holland.

 

I titusindvis strømmer grafiske blade fra landets kunstnere – og grafikværksteder og fra de mange store forlag, som specialiserer sig i udgivelser af netop grafik. Og alligevel er det næsten kun Rembrandts raderinger, der huskes og tales om i dag.

 

Rembrandts raderinger var ikke en metervare. Flere forhold ved deres tilblivelse og distribution adskiller dem fra de øvrige grafiske udgivelser i 1600-tallets Holland og kan bl. a. være med til at forklare, hvorfor de siden har haft så høj en status blandt kunstelskere. Det og andre ting vil jeg tale om d. 20. februar.”

 

Foredraget er gratis for Grafiske Venner samt Grafisk Værksteds medlemmer.