Vershuset præsenterer: Peter Belli 11. november kl. 21:30

Vershuset præsenterer: Peter Belli

Til efteråret tager en pioner i dansk rockmusik – frontmanden for pigtrådsrock ’ulven’ Peter Belli – på hvad der er annonceret som hans sidste turné. Og naturligvis er Spillestedet Vershuset, hvor han har optrådt adskillige gange, blandt de spillesteder, hvor ’ulven’ igen vil stå på scenen.

 

I en alder af 73 år og efter mere en 50 år på scenen og over 40 albums har Peter besluttet at skrue ned for tempoet, men ikke før han har sagt pænt farvel og måske på gensyn med en kæmpe Danmarksturné, hvor vejen altså går forbi Spillestedet Vershuset.

 

Peter Belli er en af de virkelige pionerer i dansk rock. Han fik sit gennembrud i 60’erne, hvor han med sit lange hår og en af scenens mest markante stemmer, både blev et af tidens største idoler og nærmest identisk med det man dengang kaldte ”Pigtråd”. Peter Belli udgav sin første single i 1964, har haft utallige hits igennem karrieren – og er stadig mere levende end de fleste, når han indtager scenerne rundt omkring.

 

Som Gaffa skrev i en koncertanmeldelse i 2014: ”… viste denne aften, hvordan det næsten naturstridigt er muligt stadig at stå som en livsbekræftende performer, der holder klassiske rock’n’roll-dyder i live. Ikke som en kustode, der skuer vemodigt og rutinepræget tilbage på fortidens bedrifter, men som en arketype på en kunstner, der befinder sig bedst på scenen i et vitalt og nutidigt samarbejde med unge musikere omkring sig”.

 

Med sit stærke unge band, De Rejsende, i ryggen, har Peter Belli de sidste par år nærmest (og nærmest naturstridigt) været bedre end nogensinde på scenen. Poweren og den legendariske vokal står så stærkt som nogensinde – hvad massevis af danskere også kunne opleve ved selvsyn, da Peter Belli i 2012 var del af holdet i den populære tv-serie ”Toppen af poppen”.

 

Peter Belli fik i 2003 IFPIs ærespris for sin lange og flotte karriere i dansk musik – og i august 2016 fulgte Smukfest op, da de tildelte Peter Belli deres store hæderspris ”Polka Verner Legatet”, bl.a. med ordene: ”Tilnavnet ’Ulven’ fik han i 1967 efter et af sine store hits – og netop smidigheden, råstyrken, hylet mod månen og det indædt snerrende, har hans signaturvokal til fælles med rovdyret”.

 

Glæd dig til ’Ulven’ kommer forbi Spillestedet Vershuset lørdag den 11. november.