N stved Kaserne Dragoner til hest rider ud fra Gr

Det Historiske Hjørne

Historisk samarbejde mellem kulturcenter og museum

Står man på Grønnegades Kaserne, Kulturcenter kan man tydeligt forestille sig fordums leben, høre grimetøjlernes raslen, hestevrinsken fra stalden og hovenes klapren på de toppede brosten. Med Det Historiske Hjørne får interesserede muligheden for at opleve et genskabt hjørne af kasernen og dens historie.

 

Stedet hvor devisen for de mange tjenestegørende i mange år var Tro til døden, er i dag kulturcenter og er dagligt omdrejningspunkt for mange foreninger og organisationers

mødeaktiviteter og arrangementer. Kasernens ridehuse er omdannet til koncertsal og giver folk store kulturelle oplevelser.

 

”Vi har altid mange gæster på kulturcenteret, og ikke så sjældent kommer der tidligere soldater der kan berette om deres tjenestetid her på stedet” fortæller kulturcenterets øverstbefalende John Nørbjerg. På kulturcenterets initiativ fandt de sammen med Næstved  museum på at skabe plads til disse fantastiske historier. ”Over en længere periode har vi arbejdet med at indrette en del af det gamle staldanlæg til et sted hvor vi kunne løfte en flig af historien om stedet. Det kan være et supplement til farfars historier, og være med til at fastholde historien”.

 

Det Historiske Hjørne byder på beretninger og historiske nedslag, der vises film og militaria, men er ikke et museum og de besøgende møder hverken museumsshop eller kustoder.

 

Stedet er åbent i kulturcenterets åbningstid og vil være frit for enhver med interesse og lyst til at lade sig forføre af historiens vingesus.

 

 

Åbningstider

For Det Historiske Hjørne:
Man-tirs-ons kl. 10-15

Torsdag-fredag kl. 10-17

Lørdag-søndag kl. 12-17

MN hvid3
FB mærke hvid2
Instagram hvid2
Infostander hvid2(1)
Billetten hvid2
ugeavisen logo
Audioone hvid
Kunstfonden LOGO white tr bg
Sydkystdanmark hvid2
Hjertestarter hvid